+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

Consultanta accesare program STARTUP NATION 2018 – scriere proiecte UPDATE

Consultanta accesare program STARTUP NATION 2018 – scriere proiecte UPDATE

Programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si milocii ”Start-up Nation Romania” se pregătește de lansarea pentru anul 2018 (după ultimele informații transmise de Minister, programul se va lansa in a doua jumătate a lunii decembrie 2018).

Oferim consultanta scriere proiecte STARTUP NATION 2018

Bacau, Neamt, Iasi, Vaslui, Vrancea

 

Cine poate accesa Programul STARTUP NATION 2018

Programul se adresează firmelor înființate după 31 ianuarie 2017 (SRL, SRL-D, cooperații) care nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, au codul CAEN autorizat la ONRC in momentul depunerii primei cereri de plată/rambursare și care creează minim 1 loc de muncă după implementarea proiectului (pe care îl menține min. 2 ani).

Firmele eligibile trebuie să respecte și următoarea condiție: actionarul/actionarii nu au sau nu au avut calitatea de acționar sau asociat într-un alt IMM (SRL, SA sau SRLD) care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere.

Codul CAEN eligibil – puteți verifica lista codurilor CAEN eligibile  .

 

UPDATE Startup Nation 2018: vezi aici punctajul pentru domeniile de activitate

UPDATE 2: Schema va fi deschisa pana la data de 12 februarie 2019!*

Ce finanteaza Programul STARTUP NATION 2018

Cei 200.000 lei nerambursabili disponibili pentru fiecare proiect, pot fi utilizați pentru:

 • echipamente si utilaje
 • achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ
 • autoutilitare
 • autoturisme ( unul singur pe societate -maxim 36.000 lei). Limitarile acestea nu sunt valabile pentru activitatile de taxi, scoala de soferi, rent-a-car
 • echipamente de climatizare/incalzire
 • echipamente de obtinere a unei economii de energie
 • echipamente IT
 • mobilier
 • birotica
 • chirii doar pentru spatii care nu au destinatie locativa
 • salarii personal
 • realizare pagini web de prezentare –în limita 8000 lei
 • francize
 • licente
 • cursuri de antreprenoriat
 • software
 • consultanta – în limita a 8000 lei.

In ceea ce priveste TVA-ul, aceasta este eligibila pentru firmele care nu sunt platitoare de TVA.

Bunurile achizitionate in cadrul programului trebuie sa fie noi, nu se accepta second hand precum nici variantele de finantare prin leasing.

Cheltuielile cu salariile și cu chiria + utilități la sediu se pot deconta la maxim suma de 60.000 lei (sumă forfetară).

Finanțare nerambursabilă maximă pentru fiecare proiect:  200.000 de lei (sau aproximativ 43.000 de euro) –  o finanțare de maximum 100% din valoarea proiectului.

 

 Vezi aici: Procedura schemei de minimis Startup Nation 2018 – 2019

                     Model plan de afaceri Startup Nation 2018 – 2019

 

Ce fonduri trebuie sa detina intreprinzatorul inainte si pe perioada de implementare a proiectului?

Până la momentul depunerii planului de afaceri, intreprinzătorul va suporta din resursele sale plata consultantului (avans 2.000 lei) și costul cu modificările actelor la ORC (dacă este cazul).

La momentul semnării contractului de finanțare, întreprinzătorul va achita diferența de comision de succes (6.000 lei) – fonduri pe care si le va deconta de la finanțator (din bugetul proiectului).

În ceea ce privește implementarea proiectului, chiar dacă firma are un proiect de maxim 200.000 lei (finanțare nerambursabilă), în practică întreprinzătorul va fi nevoit să achite niște cheltuieli (eligibile, neeligibile sau neprevăzute) pe care le presupune implementarea proiectului.

De asemenea, având în vedere că suma de 200.000 lei se obține prin avans (max.30% din valoarea finanțării) și  maxim o cerere de tragere la finalul anului de implementare, vor fi perioade în care întreprinzătorul va fi nevoit să suporte costurile operaționale ale firmei până la primirea banilor de la finanțator (ex chiria, salariile pe o perioada de 4 luni), sume care vor fi ulterior decontate.

REZERVA ACUM !

Pe lângă celelalte criterii care contribuie la punctajul proiectului, contează ordinea depunerii planurilor în aplicația electronică, adică ”primul venit, primul servit”.

Pentru ca șansele de câștig să fie mai mari, planul de afaceri trebuie realizat înainte de deschiderea aplicației și încărcat în platformă la momentul deschiderii.

Prin urmare,dacă v-ați hotărât să accesați acest program te invităm să ne contactezi cât mai repede pentru:

 • Verificarea eligibilității Codului CAEN și afacerii tale
 • Estimarea punctajului care poate fi obținut și șansele la finanțare
 • Scrierea planului de afaceri și depunerea lui

Pentru a verifica eligibilitatea, deși la momentul acesta nu avem toate informațiile de la Minister, ne poți contacta și pe rețelele de socializare în mesaj privat.

 

Primul pas:

Stabilirea unei întâlniri – kick off meeting pentru a ne cunoaște și a descoperi care sunt așteptările, nevoile, obiectivele dvs și cum putem să vă ajutăm

După această întâlnire, dacă veți decide că puteți continua singur, nu aveți nici o obligație contractuală. Noi vă vom transmite periodic informații despre finanțări, tips&tricks pentru start-upuri  și vă vom invita la evenimente de networking cu alți tineri antreprenori din județul Bacău sau din județul Neamț, pe care le organizăm

Stabilește acum o întâlnire! Apelează 0742.504.708 sau transmite un email la adresa secretariat@inov-expert.com.

Investiția ta:

Oferta financiară se va stabili în funcție de tipologia afacerii dvs, de numărul de ore alocate și alți indicatori stabiliți de comun acord

Pentru scriere plan de afaceri STARTUP NATION: avans min 2.000 lei și 6.000 lei la obținerea finanțării(comision de succes)(sumele pot diferi în funcție de data de solicitare a consultanței).

Comisionul de succes se plătește doar în cazul în care planul de afaceri este selectat la finanțare: conform ghidului solicitantului emis de finanțator aceasta suma – 8.000 lei este eligibila. Tariful va fi inclus în planul de afaceri care va fi depus la competiția de planuri de afaceri și, în cazul în care planul de afaceri este selectat, va fi plătit din cuantumul sumei primite ca grant nerambursabil. Nu trebuie plătit în avans!

Despre noi

Suntem o echipă de consultanți specializați înscrierea și implementarea de proiecte pentru start-up-uri, având peste 40 de planuri de afaceri care au câștigat la diverse competiții de planuri de afaceri.

Detalii despre experiența noastră sunt disponibile aici

Scriere si implementare planuri de afaceri -obtine finantare pentru afacerea ta

Contacteaza-ne!

Sediul nostru este in Mun. Bacău, Str. Pictor Aman nr.94 C (clădirea SIF Moldova), etaj 3.

Tel 0742.504.708

Email: secretariat@inov-expert.com

 

Quick info

 • Verificare eligibilitate
 • Estimare șanse de succes
 • Plan de afaceri personalizat
 • Asistență participare competiție

Tag: Startup Nation 2018, consultanta proiecte, scriere proiecte, Bacau, Iasi, Neamt, Vaslui, Vrancea

Designed & Developed by ThemeXpert