+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

Puterea lui ”Da” in dezvoltarea unui StartUp

Puterea lui ”Da” in dezvoltarea unui StartUp

 

Numeroase articole vorbesc despre necesitatea asigurării unui echilibru între viața personală și cea profesională, de multe ori sfătuindu-ne să spunem ”nu” oamenilor, situațiilor, momentelor, pentru a ne proteja acest echilibru.

Cheia este, însă, în a găsi momentul în care să spui ”nu” și momentul în care să spui”da”.

Pentru o afacere la început, fiecare moment trebuie să fie mai degrabă ”da” decât ”nu”, pentru că riscul să pierzi o oportunitate este prea important pentru a fi neglijat.

Un nou client, o îmbunătățire a produsului oferit, o nișă nouă, o idee nouă….oricare din acestea pot fi oportunități la care nu-ți permiți să spui nu.

 

Învatand sa spui ”da”, poate fi cea mai buna decizie pentru Startup-ul tau.

 

Gândiți-vă la puterea lui ”da” atunci când un nou client semnează contractul, când banca acceptă să vă acorde un credit, câtă energie și entuziasm aduce după sine acest ”da”…

Când mi-am început afacerea, ideea mea cuprindea un set limitat de servicii, un vis care avea limitele lui, însă, pe parcurs, de teamă să nu pierd ocaziile care mi se iveau, am decis să spun ”da” la un serviciu nou, la o nișă nouă de clienți, la o abordare nouă…. Rezultatul: nu toate ocaziile se transformă în beneficii, dar experiența mă va ajuta în viitor să nu fac aceleași greșeli.

Afacerea presupune etape care se parcurg de regulă în pași mărunți. Învățând să spui ”da” arată deschidere către provocare, către viitor și te ajută să depășești mai ușor dificultățile începutului.

 

Rasplata lui ”da” este in primul rand experienta, o experienta care te face mai puternic, mai abil, mai intelept, mai deschis la nou, mai creativ, mai eficient.

 

Iar într-un Start-up, este esențial să ai această experiență, să parcurgi toate etapele cu provocarea lui ”da”, cu atât mai mult cu cât afacerea presupune multă muncă, perseverență, rezistență la stres și resurse interioare de a depăși obstacolele și dificultățile.

 

Insa spunand „da” noua insine, la o noua viata, o noua viziune, luam cea mai satisfacatoare decizie de a ne schimba viata!

 


Continuarea la Start-up Choice– Program de coaching pentru tineri antreprenori


 

Designed & Developed by ThemeXpert