+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

Ai nevoie de competente de leadership pentru a conduce un Start-up?

Ai nevoie de competente de leadership pentru a conduce un Start-up?

 

Percepția generală este că antreprenorul, care în 99,9% din cazuri este si administratorul firmei, trebuie să fie un lider vizionar, cu o multitudine de idei creative, care conduce echipa și, în cele din urmă, își asumă responsabilitatea pentru succesul sau eșecul afacerii.

 

Există nenumărate exemple de firme cu idei bune care au eșuat din cauza conducerii slabe și companii care au prosperat în ciuda ideilor mediocre. Cel puțin, aceasta este percepția generală.

 

Cat de mult conteaza,de fapt, Leadership-ul intr-un Startup?

 

Rolurile liderului

 

1. Vizionar și Generator de idei – Pentru că este capabil să vadă imaginea de ansamblu a afacerii, liderul are sarcina de a veni cu noi direcții/ posibilități pentru organizație ( și de a rezolva problemele dificile).

2. Factor de decizie– deciziile importante pentru firmă le ia doar liderul – este obligația și răspunderea lui. Chiar dacă ascultă echipa, se consultă, primește sfaturi, decizia este doar a lui, cu riscurile pe care le presupune

3. Organizatorul echipei – Liderul angajează, concediază și îi inspiră pe oameni să muncească pentru atingerea obiectivului final. Dacă instrucțiunile sale nu sunt clare sau nu sunt luate măsuri pe flux pentru a redresa situația dacă a derapat, vina pentru eșec îi aparține liderului, nu echipei.

4. Imaginea firmei -liderul este, de asemenea, „figura” firmei, și aceasta va fi judecată / apreciată în funcție de imaginea pe care liderul a proiectat-o în societate.

Sunt și alte roluri pe care liderii le au, dar acestea sunt cele mai importante. Toate acestea sunt frumoase în teorie, dar cât de mare este impactul lor?

 

Michael Kami, unul dintre cei mai importanți experți în strategie, consultant pentru IBM si XEROX, spunea Nu societatile sunt cele care fac greseli, ci conducatorii lor! ”

 

Deci, cum putem degreva liderul de presiunea succesului sau a eșecului firmei?

Angajând oamenii potriviți care sa-i spună ce să facă (Steve Jobs:  „Nu are sens să angajezi oameni inteligenți, dupa care să le dai indicații ce să facă. Noi angajăm oameni care să ne spună nouă ce să facem.” )

 

Din fericire: Leaders are made, not born. 

 

 

Continuarea la Start-up Choice– Program de coaching pentru tineri antreprenori.

 

Designed & Developed by ThemeXpert