+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

Cum sa creezi angajati entuziasmati de viziunea afacerii tale

Cum sa creezi angajati entuziasmati de viziunea afacerii tale

Majoritatea antreprenorilor visează la o echipa care munceste ore indelungate, concepe  idei creative, se implica si este entuziasmata, depasind limitele fisei postului, lucrand alaturi de manager, ca si cum ar fi propria lor afacere.

Nu este un secret că pentru antreprenor  afacerea ta este ”copilul” la care se gândește când se trezește dimineata, ultimul gând seara, fiecare moment al zilei fiindu-i dedicat.Însă fără o echipă care să simtă la fel, cel puțin în etapa delansare și dezvoltare, presiunea asupra managerului devine din ce în ce mai covârșitoare.

Pentru a stimula angajații să devină ”sprijin” și nu ”piedică” în calea succesului firmei, cel puțin în ceea ce privește devotamentul și implicarea, managerul – tânărul antreprenor ale la dispoziție  mai multe instrumente

Primul pas: verifica angajamentul angajatilor tăi

Peter Stark, consultant în management și autorul cărții ” Engaged! How Leaders Build Organizations Where Employees Love to Come to Work,  definește angajamentul angajaților ca fiind o stare în care “angajații sunt conectați atât la minte și la inimă și sunt dispuși să dea ceea ce eu numesc efort discreționar, adică sunt dispuși să facă tot ce este necesar pentru a-și face treaba. ” Lipsa implicării angajaților se poate manifesta sub forma unui serviciu slab pentru clienți, a unui moral scăzut și a oportunităților de afaceri ratate.

Pe de altă parte, dacă îți poți convinge angajații să creadă în viitorul companiei și importanța rolului lor în organizație, există numeroase avantaje: angajații vor fi mai dispuși să genereze noi idei, să muncească mai mult, să accepte salarii mai mici și chiar să-și continue activitatea când rezultatele întârzie să apară, totul pentru o viziune în care ei cred.

Pasul al doilea: Comunicare clara

Fiecare persoană din cadrul firmei trebuie să cunoască, să înțeleagă și să simtă care este rolul său în organizație, importanța activității lor în realizarea obiectivelor mai mari ale firmei, pentru a se putea mândri cu importanta muncii lor și pentru a face tot posibilul în fiecare proiect
Dar, uneori, este nevoie de mai mult decât comunicarea prin intermediul diferitelor mijloace de comunicare și ajutorul acordat angajaților în legătură cu obiectivele personale pentru a-i convinge să se dedice obiectivelor firmei.

Pasul al treilea: Ascultati-va angajații

Nu este suficient să comunicați cu angajații, să mențineți o stare de apropiere, astfel încât aceștia să aibă siguranța că vocea lor este auzită, ci chiar trebuie să ascultați ceea ce ei vă spun. De cele mai multe ori angajații primesc în mod direct de la clienți feed-back asupra produsului / serviciului firmei și pot să vă transmită informații importante despre piața.

Totodată, plângerile lor despre situații personale pot deveni repere privind politica de personal pe care să o adoptați pentru a vă asigura că aveți o echipă stabilă și devotată.

Provocarea constă în a transforma plângerile  în sugestii pentru schimbare și să preluați aceste știri despre starea angajaților pentru a transforma procesele/ realitățile care înfrânează dezvoltarea firmei.

 

Mai multe tehnici și metode de stimulare a implicării echipei în succesul unei afaceri sunt prezentate la programul de training și coaching

STARTup Choice – ultima generatie de programe pentru tineri antreprenori

Designed & Developed by ThemeXpert