+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

5 Semne care iti spun ca trebuie sa devii antreprenor

5 Semne care iti spun ca trebuie sa devii antreprenor

 

Vrei – Iti pasa – Esti capabil – Iti place – Poti

Aveți o idee grozavă  sau un vis despre o afacere/ un produs / un serviciu. Acum ce faceți?  Adevărata provocare pentru orice întreprinzător nu începe încă. Puteți avea succes ca antreprenor, dar nu va fi ușor. Nu a fost niciodată ușor să începeți și să conduceți o afacere de succes. Deschiderea unui Startup e întodeauna dificilă …., dar dacă nu vă urmăriți visurile, nu veți ști niciodată dacă există șansa de a avea succes. Visurile sunt tot ce avem…luați-le în serios! Adevărul amar este că majoritatea antreprenorilor nu reușesc să-și apere afacerile. Fiecare poveste a unui startup de succes are o parte reversibilă.

Dacă întrebați un antreprenor care are succes despre semnele care arată că poți fi antreprenor, va menționa cel mai probabil unul dintre aceste semne. 

  1.Vrei sa-ti pui in practica ideile si visurile pe care le ai

Execuția /punerea în practică reprezintă cel mai important element pentru un startup. S-ar putea să aveți cea mai bună idee și chiar să aveți finanțare pentru ea, dar dacă nu le puteți pune în practică, nu veți avea o afacere de succes. A avea o idee grozavă nu este suficientă. Puteți avea cea mai strălucită idee, dar dacă este executată prost, veți fi în curând eliminat din rândul afacerilor. Nu aveți nevoie de o idee originală pentru a avea succes. Google a realizat un motor de căutare minunat, dar nu a fost primul motor de căutare.

Există sute de oameni care au avut o idee similară cu cea pe care o gândiți în prezent, dar nu au reușit să o realizeze. Dacă aveți ceea ce este nevoie pentru a obține o idee de la nimic la o afacere stabilă, veți merge departe. Ideile nu costă nimic, doar punerea lor în aplicare este importantă.

 

  2. Iti pasa cu adevarat de ceea ce faci sau vrei sa faci

Dacă nu te interesează suficient un produs sau un serviciu pe care dorești să îl oferi, nu îl începe. Startup-urile nu sunt sprinturi. Sunt maratoane. Nu vei putea construi o afacere care să reziste dacă nu înseamnă mai mult decât bani pentru tine.

Fiecare antreprenor are nevoie de acel sentiment de convingere intensă care îl motivează încă din faza ideii. Un startup presupune multă perseverență, stres, lovituri, obstacole. Din acest motiv, cele mai multe startup-uri eșuează.

Dacă nu ești pasionat de idea ta, dacă nu crezi în ea și te lași doborât ușor, poți renunța chiar acum, deoarece startup-ul nu va merge niciodată așa cum ar trebui.

 

  3.Esti capabil sa depasesti esecurile in viata si in afaceri

Dacă nu sunteți pregătiți să greșiți, niciodată nu veți găsi nimic original” – Ken Robinson

Antreprenorii știu cum să-și depășească eșecurile. Eșecul nu este semnul unei probleme permanente, ci doar ca o ocolire pe calea către succes. Antreprenorii mari știu asta și au forța să depășească provocările temporare. Mai mult, trebuie să-ți placă să treci peste orice obstacol!

 

  4. Iti place sa studiezi – ai fost un elev pasionat de-a lungul vietii.

Antreprenorii cei mai de succes petrec o perioadă considerabilă de timp lucrând asupra dezvoltării lor personale. Nu există reguli tradiționale pentru succes. Ceea ce funcționează pentru Google nu poate fi neapărat funcțional pentru Yahoo.

Antreprenorii învață constant modul în care afacerile lor se pot adapta și se schimba în timp, pentru a fi relevante acum și în viitor. Procesul de explorare, înțelegere și chiar stăpânire a diferitelor subiecte pregătește antreprenorii pentru oportunități emergente și îi ajută să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la afacerile lor.

Niciodată nu înceta să înveți. Și continuă să pui întrebări critice, este singura modalitate de a rămâne important și interesant pentru clienții de acum și din următorul deceniu. Antreprenorii sunt pasionați de învățare de-a lungul vieții.

 

  5.Poti sa faci fata la stres si la riscuri

“Un antreprenor tinde să muște puțin mai mult decât poate mesteca sperând că va învăța rapid cum să-l mestece” – Roy Ash

Cât ești dispus să pierzi pentru ideea ta? Unul dintre cele mai mari riscuri pe care îl iau majoritatea întreprinzătorilor este decizia de a-și părăsi locul de muncă pentru a-și continua cariera de vis. Incertitudinile pot fi copleșitoare.

Antreprenorii muncesc foarte tare pentru a-și limita riscurile. Dar ei încă iau riscuri calculate în fiecare zi pentru a avea succes. Dacă te pricepi  bine la minimizarea riscurilor, dar în situații de stres ești capabil să iei decizii vitale, majore, fără să te blochezi, dacă ai capacitate de analiză și sinteză, vei fi un antreprenor cu potențial de succes.

 

Vrei – Iti pasa – Esti capabil – Iti place – Poti

Acestea sunt semnele care îți arată dacă este momentul să alegi o carieră de antreprenor și să

INCERCI

 

https://www.entrepreneur.com

Designed & Developed by ThemeXpert