Scriere planuri de afaceri INNOTECH STUDENT
InovExpert – peste 150 de planuri de afaceri castigate în perioada 2018- 2021
Rată de success- 96%
Dacă v-ați hotărât să participați la o competiție de planuri de afaceri desfășurată în cadrul proiectelor finanțate prin linia INNOTECH STUDENT, este important să rețineți următoarele aspecte – esențiale pentru a vă crește șansele de succes:
- Citiți cu mare atenție metodologia și regulamentul de concurs al finanțatorului
Condițiile de participare, condițiile de eligibilitate, elementele financiare, grila de punctaj și multe alte aspecte ce contribuie la obținerea unui punctaj bun, sunt detaliate în documentele puse la dispoziție de finanțator. Este essential să înțelegeți foarte bine toate aspectele din Ghid și să le respectați întru-totul, pentru un plan de afacerii care să fie punctat bine.
Doar un simplu ex: graficul de acordare a tranșelor din finanțare este important pentru previziunile fluxului de numerar care vor fi anexă la planul de afaceri. Dacă nu luați în considerare acest calendar, la construcția previziunilor financiare (venituri, buget, cash-flow) veti descoperi că sunteti depunctat fără să înțelegeți de ce.
- Construiți o idee de business convingatoare! Renunțați la materialele copiate de pe internet!
O parte din aplicanți cred că dacă achiziționează un plan de afaceri standard de pe internet sau copiază materiale puse la dispoziție gratuit pe diverse site-uri, vor avea șanse mai mare în competiție. Nimic mai fals! Un plan de afaceri care inserează expresii, terminologie și elemente copiate va fi respins de evaluatori și va trezi chiar reacții negative din partea acestora.
Un plan de afacerii pleacă de la o idee care să convingă prin claritate, stabilitate și previziuni viabile de dezvoltare. Dacă nu construiți un plan de afacerii care să țină cont de aceste aspecte, evaluatorii (cei 5 profesioniști din Juriul care evaluaeză planurile de afacerii) vor depuncta efortul dvs, oricât de bună ar fi idea dvs.
Încercați să vă puneți în locul lor, să priviți din exterior ideea dvs de business și apoi începeți să scrieți planul de afaceri.
Plecați de la răspunsul la întrebarea: de ce ar finanța cineva idea mea și nu pe a altuia! Cu ce este mai bună ideea mea de business?
- O competiție este o luptă strânsă, prin urmare nu faceți rabat de resurse!
Am întâlnit aplicanți care aveau convingerea că participarea la acest tip de competiție este extrem de ușoară, că evaluatorii vor privi business-ul propus în mod subiectiv, emotional, și, atunci și-au construit proiectul focalizându-se pe binele pe care îl aduce societății / comunității.
Am întâlnit aplicați care considerau că utilizarea de termeni de specialitate în cadrul planului de afacerii le va crește rangul, va arăta evaluatorilor că au experiență și acest lucru este suficient.
Sigur, la evaluare participă câteodată și persoane care evaluează subiectiv, care pot fi ușor impresionate de un caracter umanitar al proiectului. Însă acest tip de evaluatori nu sunt atât de frecvent!
Un plan de afaceri care are șanse la finanțare respectă câteva elemente:
- Este fundamentat cu cifre obținute din surse oficiale (nu sunt suficiente câteva referințe sau extrase din articole de presă)
- Cuprinde analize pertinente asupra pieții / concurenților/ clienților
- Definește o strategie de implementare realistă, cu resurse alocate pe fiecare activitate (resurse atât umane cât și materiale și financiare)
- Este insoțit de anexe – cercetări de piață efectuate, oferte de preț de la furnizori, scheme tehnologice pentru producție etc – materiale care să demonstreze evaluatorilor că sunteti potrivit să obțineți finantarea
- Prezintă managementul afacerii – persoanele cheie implicate în business cu toată experiența, educația și motivația acestora – ca și element de stabilitate pentru firm ace urmează a fi finanțată
Daca va ganditi ca, la castigarea aceste competiții veti obtine pana la 100.000 Euro nerambursabili pentru finantarea unei afaceri, veti constientiza ca SCRIEREA UNUI PLAN DE AFACERI devine brusc O ACTIVITATE FOARTE IMPORTANTA care nu trebuie tratata superficial!
Daca nu aveti încredere ca stapaniti toate tehnicile de scriere a unui plan de afaceri, apelati la un profesionist!
InovExpert SRL Bacău are o bogată experiență în scrierea de planuri de afaceri pentru tineri pe diverse linii de finanțare, având o rată de success de 96%
Scrierea unui plan de afaceri cuprinde:
- Informații de specialitate despre business (piața, concurenți, strategii de marketing/dezvoltare, managementul riscurilor)
- Informații despre legislația specifică (inclusiv fiscalitate)
- Informații despre metodologia de concurs
- Tehnici profesioniste de scriere proiecte
- Informații despre modul de întocmire a situațiilor financiare/bugetul proiectului
- Cunoștințe de specialitate privind implementarea unui proiect astfel încât să nu riscați să returnați finanțarea
Oficial, oricine poate scrie un plan de afaceri! Însă, fără cunoștințe temeinice și de specialitate, este dificil să cuprinzi toate informațiile și tehnicile necesare astfel încât planul de afaceri nu doar să câștige competiția ci și să poată fi ușor de implementat
Nu te descuraja daca pare complicat la început! Orice vis merita efortul!
Ce iti oferim:
Consultantii InovExpert, cu o vasta experienta in scrierea de proiecte pentru start-up-uri, pot sa te ajute sa creezi o idee de business de success!
1. Expertiza noastră în scrierea de planuri de afaceri
2. Cunoștințe de specialitate privind antreprenoriatul (tot ceea ce trebuie să cunoască un antreprenor la început de drum: avize/autorizații necesare, costuri, termene, cadru legal și fiscal etc)
3. Asistența la construcția unei idei de afaceri cu șanse de reușită
4. Expertiza noastră în definirea unei strategii de lansare pe piață a produsului/ serviciului, promovarea acestuia și atragerea primilor clienți
5. Asistență în stabilirea unui buget al planului de afaceri eficient și justificat
Detalii despre portofoliul nostru de proiecte puteti găsi aici
Oferta financiara scriere planuri de afaceri Inotech Student
- Evaluare eligibilitate preliminară a proiectului – GRATUITĂ
- Evaluarea șanselor de finanțare
- Evaluarea conformității solicitantului
- Calcularea punctajului proiectului
- Evaluarea eligibilitatii cheltuielilor
- Evaluarea riscurilor și estimarea soluțiilor pentru resursele financiare necesare
- Elaborare Plan de afaceri
Ce va oferim ?
- Realizare plan de afaceri și documente aferente
- Realizarea previziunilor financiare
- Completarea dosarului de finanțare în conformitate cu prevederile din Metodologia de concurs
- Asistență pentru etapa a 3a – Interviu / pitch video (dacă va fi cazul)
Vezi aici oferta noastră financiară
Cum functioneaza colaborarea cu InovExpert?
Din experiența noastră, cea mai bună formulă de colaborare presupune un efort colectiv: consultant – beneficiar, pentru a construi o afacere reală, cu premise de succes,bazată pe realitățile și așteptările întreprinzătorului.
În această echipă, consultant cu experiență și tânăr antreprenor, planul de afaceri va fi reflexia ideii dvs, veți cunoaște detalii privind legislația aplicabilă afacerii dvs, fiscalitate, cadru instituțional, piața pe care activați, concurenți, produs minim viabil, funcții ale managementului, procese, flux de activități și multe alte informații necesare în dezvoltarea afacerii.
Ce face beneficiarul și ce face consultantul
Solicită acum o întrevedere gratuită cu un consultant InovExpert sau trimite-ne un email cu datele tale de contact si ideea de business, si te vom contacta noi!
Contact: Mobil 0742.504.708 / Email secretariat@inov-expert.com
Urmărește-ne și pe facebook
Vezi și articolul nostri despre Cum alegi un consultant!