+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

Start-upChoice: Cele 5 persoane de care ai nevoie in Startup-ul tau

Start-upChoice: Cele 5 persoane de care ai nevoie in Startup-ul tau

La începutul carierei de angajator, mulți antreprenori au așteptări nerealiste referitoare la noii angajați. Fiecare caută să găsească un “super angajat” – persoana perfectă care face multe lucruri bine și cu foarte puține greșeli.  Din nefericire, aceste obiective nu sunt realiste, deoarece fiecare persoană are calități dar și defecte și neajunsuri.

Cu toate acestea, aceste așteptări înalte pot fi utile antreprenorilor, în special atunci când firmele lor se află în fază incipientă. În realitate, primii cinci angajați la un Startup vor avea un impact semnificativ asupra viitorului afacerii.

Peste 25% din firmele noi eșuează din cauza dificultăților cu personalul, prin urmare, este esențial ca primii angajați să fie o alegere bună, corectă.

Chiar și un singur contract necorespunzător poate afecta afacerea aflată la început de drum, prin consum de timp și resurse financiare dar și prin rezultate slabe.

Construirea unui Startup de succes presupune îmbinarea mai multor ingrediente, calități, expertize, educații, reacții și atitudini, oameni cu experiențe și abilități diferite, inclusiv cu slăbiciuni și defecte, toate acestea completându-se în mod armonios.

Cinci tipuri de persoane de care are nevoie un startup de succes:

 

      1. Creativul

Elementul de creativitate este esențial pentru a construi produse / servicii noi, orientate spre client. Această persoană va considera eșecurile ca și experiențe și va veni mereu cu idei inovative. Ea va fi motorul din spatele produsului.

      2. Cineva care este orientat spre detalii

Persoana creatoare va trebui să lucreze cu cineva care are o orientare spre detalii care să poată dezvolta un plan concret de construire produsului / serviciului / ofertei. Această persoană va construi specificațiile produsului/ serviciului, va asigura informațiile necesare pentru a pune în practică ideea primei persoane.

     3. Cineva care este orientat catre proces

Apoi, cu un set mai detaliat de specificații, trebuie să implicați pe cineva care este mai orientat spre proces. Aceasta este persoana care se va asigura că există un sistem care să pună efectiv conceptul în spatele produsului sau serviciului în acțiune. Această persoană asigură că fiecare membru al echipei își cunoaște rolul.

      4. Un constructor

Persoana orientată pe proces ar fi, la rândul său, o buclă pentru al patrulea membru al echipei – persoana cu abilitățile tehnice pentru a construi produsul. Daca este vorba de un produs, aveți nevoie de o persoană cu expertiza tehnică – un inginer, un specialist care să realizeze produsul. Dacă este vorba de un serviciu, constructorul este marketerul, care implementează serviciul.

     5. Cineva care este „highly deadline-oriented

Creativul, Strategul, Executantul și Constructorul au nevoie, pentru a funcționa bine, de o persoană orientată spre termene și rezultate, care să responsabilizeze fiecare membru al echipei pentru a respecta planul stabilit.

Această persoană este necesara pentru a se atinge țintele propuse și pentru a se asigura că produsul / serviciul va fi finalizat la calitatea și termenele planificate.

 

Echipa este un mecanism complex– fiecare rotita are rolul ei

Să presupunem că ați adunat o echipă foarte puternică de oameni. Chiar și atunci, acei oameni vor veni cu bagaje și neajunsuri. Iar eșecurile lor tind să fie cu atât mai substanțiale și profunde atunci când nu sunt combătute sau atenuate de calitățile celorlalți membri ai echipei.

 

Așteptările înalte în procesul de angajare sunt esențiale, însă așteptările de perfecțiune pot duce la stagnarea activității firmei și, de cele mai multe ori la blocaje de nedepășit.

 

Mai multe la trainingul on-line: TeamLeader –Cum sa-ti construiești o echipa productiva in 10 pasi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Designed & Developed by ThemeXpert