+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

7 oportunitati de finantare nerambursabila pentru crearea unei firme

7 oportunitati de finantare nerambursabila pentru crearea unei firme

Dacă v-ați hotărât să vă deschideți o afacere și vă interesează să obțineți finanțare nerambursabilă prin participarea la o competiție de planuri de afaceri finanțate prin programele România Startup+ și Diaspora Startup, primul pas este să urmăriți cu atenție site-urile organizațiilor care acordă finanțări pentru acest tip de proiecte.

În perioada februarie 2018 – mai 2018 majoritatea organizațiilor vor face publice datele privind:

  • Cine poate obține finanțare 100% nerambursabilă
  • Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarul finanțării (condiții privind domiciliul într-o anumită regiune din România, într-o țară UE, condiții privind vârsta, condiții privind experiența antreprenorială etc)
  • Care este suma maximă alocată pentru un plan de afaceri (de la 20.000 Euro nerambursabil până la 50.000 Euro)
  • Când au loc competițiile de planuri de afaceri
  • Condițiile impuse pentru planurile de afaceri care vor fi selectate la finanțare

Am centralizat pentru dumneavoastră

7 posibilități de finanțare a unei afaceri noi in Regiunea Nord Est:

 

1. Startup Activator Piatra Neamț

Finanțator: Agenția de Dezvoltare Nord Est

Suma: 160.000 lei(100% nerambursabil)

Startup Activator” isi propune incurajarea antreprenoriatului prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana din regiunea Nord-Est. Prin proiect vor fi selectate 500 de persoane, din regiune, care vor participa la cursuri de dezvoltare a competentelor antreprenoriale si care vor avea posibilitatea sa participe la un concurs de planuri de afaceri in urma caruia primele 75 de planuri, in ordinea punctajului obtinut la evaluare, vor fi finantate cu 160.000 lei fiecare (finantare 100% nerambursabila).

Cei 75 de castigatori vor beneficia de un stagiu de practica organizat in cadrul unei intreprinderi cu experienta, servicii personalizate de consultanta si mentorat pentru dezvoltarea si definitivarea modelului de business si vor fi asistati in procesul de infiintare a intreprinderilor.

Inscrieri la adresa startupactivator@adrnordest.ro sau telefonic, persoane de contact Ana Ciobanu 0724.091.191, Andrei Carabelea 0743.082.028, Silviu Stoica 0745.432.487.

 

2.START-up YOUR SELF

Finanțator: Asociația De Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, Consiliul Județean Bacău

Suma: 160.000 lei(100% nerambursabil)

Grupul țintă va fi format din mínimum 400 de persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani; intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban; au resedința/ domiciliul în mediul rural sau urban din regiunea de dezvoltare Nord-Est (județele: Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Botoșani, Suceava); îndeplinesc condițiile de acces la programul de formare (nivel de studii minim 10 clase); nu dețin majoritatea părților sociale într-o altă întreprindere sau sunt administratori într-o altă întreprindere.

Categoriile de persoane vizate de proiect sunt șomerii, persoanele inactive (cuprinse între 18 și 65 de ani), persoanele care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, conform principiului nediscriminării, al egalității de șanse și gen.

Concursul planurilor de afaceri se va derula în perioada 15 iulie – 14 octombrie 2018.

Înscrieri la office@adieuronest.ro sau telefonic, +40 232 273814. Detalii pe http://adieuronest.ro/start-up-yourself

 

3.   O nouă șansă pentru Succes în afaceri SUCCES +

Finanțator: Camera de Comerț și Industrie Neamț si Innova Consulting SRL

Finanțare: 32.500 Euro (100% nerambursabili)

Cea mai importantă activitate a proiectului o reprezintă finanțarea a 43 de planuri de afaceri cu o sumă de cca. 32.500 EUR fiecare, ce vor fi selectate în cadrul unui concurs ce va fi organizat în mai multe etape pe parcursul anului 2018. Pentru a crește șansele de reușită, partenerii proiectului vor organiza un program intensiv de formare, în fiecare județ din Regiunea Nord-Est, cu scopul de a sprijini persoanele interesate să întocmească planuri de afaceri. Mai multe detalii despre calendarul cursurilor de formare și etapele concursului se pot obține de la Camera de Comerț și Industrie Neamț www.ccint.ro, Telefon: 0233 216663, e-mail: ccint@ccint.ro.

 

4. START la Antreprenoriat NE

Finanțator: Quanta Resurse Umane SRL impreuna cu Infoprob SRL Bacău

Suma: 30.000 euro (100% nerambursabili)

START la Antreprenoriat in N-E este un proiect care sprijina initiativa antreprenoriala in regiunea N-E prin identificarea a minim 350 de viitori antreprenori, includerea acestora intr-un program de formare profesionala si consultanta pentru materializarea ideii de afaceri intr-un plan de afaceri viabil in vederea finantarii cu o suma medie de 30000 euro.
Antreprenorii selectati in vederea finantarii vor parcurge apoi un program de mentoring si un stagiu de practica pentru consolidarea competentelor antreprenoriale si vor beneficia de sprijin in implementarea planului de afaceri pe o perioada de 18 luni de la primirea finantarii. Aproximativ 1.400.000 euro asteapta sa fie investiti in ideile de afaceri ale 45 de antreprenori din judetele Bacau, Neamt,Suceava, Botosani, Iasi si Vaslui.

Persoanele interesate din judetele Bacau si Neamt se pot inscrie la infoprobsrl@yahoo.com; infoprobsrl@gmail.com sau 0234.588.924.

 

5.Start It UP Nord-Est

Finanțator: Eastern Marketing Insights

Suma: 33.000 euro (100% nerambursabili)

Detalii la +40 332 408 189 sau telefon mobil: +40 743 652 415.

 

6. Antreprenoriat Sustenabil pentru TRansformarea Economica a Regiunii Nord-Est – ASTRE-NE

Finanțator: Global Commercium Development SRL,  Metodo Studii Consultanță România SRL.

Proiectul vizează creșterea ocuparii în Regiunea Nord-Est, printr-un mix integrat de măsuri de stimulare a antreprenoriatului, pornind de la formarea antreprenorială a grupului tinta, urmată de consiliere și mentorat, organizarea unei competiții de idei de afaceri și în final,finanțarea și monitorizarea afacerilor înființate în cadrul proiectului.

Condițiile de înscriere: să ai domiciliul stabil sau reședința în județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț,Suceava, Vaslui (mediul rural și mediul urban). Să fii absolvent/ă de studii gimnaziale/medii, Să nu fii înscris într-un alt program European în cadrul căruia se acordă sprijin nerambursabil pentru demararea unei afaceri; Să intenționezi să înființezi o afacere non-agricola în mediul urban; să nu detii diplomă acreditată de către Autoritatea Națională pentru Calificari, pentru a putea urma cursul de Calificări de competențe antreprenoriale; Să completezi formularul de înscriere în programul Romania Start Up Plus; Să nu fii încadrat în categoria tinerilor NEETs (care nu urmează nicio formă deînvțământ și nici nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16-24 ani.

Detalii la Corina Andrei, Expert proiect – Telefon: 0724201222, e-mail: candrei@metodogrupo.com · Andrei Baciu, Expert proiect – Telefon: 0722330555, e-mail: baciuandreineculai@gmail.com · Iancu Narcis, Expert proiect – Telefon: 0743513168, e-mail: narcisiancu@yahoo.com

7. Nord Est Start Up 

Finanțator: SC Relians Corp SRL în parteneriat cu SC Dal Consulting SRL

Grupul țintă al proiectului este format din 300 de persoane fizice care beneficiază de măsuri de ocupare, din care fac parte: șomeri, persoane inactive (de ex. studenți, persoane casnice), persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă și persoanele care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membrii întreprinderilor familiale), din regiunea de dezvoltare Nord Est.

Date de contact: Email: office@relians.ro, Persoană de contact: Dan Ganciu, Manager de Proiect


Avantajul apelării la acest tip de program este incontestabil: cu un efort minim, puteți obține până la 50.000 Euro nerambursabili pentru a deschide o afacere în România.

Efortul minim presupune:

  • Scrierea unui plan de afaceri viabil
  • Respectarea termenelor și documentațiilor solicitate de finanțator

Sigur, în practică, dacă vă lipsește experiența scrierii unui plan de afaceri sau accesarea de fonduri europene (cu termene, instrucțiuni, documentații pentru cereri de plată / rambursare, clarificări solicitate de finanțator ș.a.), participarea la un asemenea program poate fi considerată dificilă și birocratică, și multe persoane care au idei de afaceri bune renunță.

Recomandare: Apelati la un consultant extern pentru scriere si implementare plan de afacere.

 Consultantii nostri:

  • Concep împreună cu dvs planul de afacere
  • elaborează planul de afacere în funcție de cerințele dvs și ale finanțatorului
  • vă ajută să implementați planul de afacere
  • se asigură că veți lua toti banii din contractul de finantare. vă ajutăm cu cererile de plata, dosarele de achizitie si cu relatiile cu institutiile de stat. De asemenea, vei beneficia de consultanta si pe perioada de monitorizare a proiectului

Deschiderea unei afaceri noi poate fi dificilă dacă nu cunoașteți procedurile, legislația, cadrul instituțional din domeniu.

Însă un consultant cu experiență vă poate ajuta în perioada de început a firmei, astfel încât să nu aveți sincope în activitate și să vă utilizați timpul pentru obținerea de profit, nu pentru activități birocratice.

Detalii suplimentare aici

Designed & Developed by ThemeXpert