+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

4 Metode de a impresiona intr-o conversatie

4 Metode de a impresiona intr-o conversatie

Fiecare dintre noi ne dorim să impresionăm persoanele din jurul nostru și să le captivăm atenția. Poate că cei din jur vor rămâne impresionați de felul în care ne îmbrăcăm, de tipul de mașină pe care îl conducem sau de tehnologia pe care o folosim, dar niciodată nu vom reuși să le menținem atenția la discuția pe care o purtăm cu astfel de lucruri.

Cu toții cunoaștem persoane care ne-au captivat, dar nu prin lucruri materiale, ci prin cuvintele semnificative pe care ni le rosteau, prin postura lor și prin felul lor în care ne făceau  să uităm de probleme cotidiene.

Indiferent de natura discuției, există 4 căi sigure pentru a-i impresiona.

  1. Sa credem si sa sustinem cu tarie convingerile noastre.

Nimeni nu are dreptate întotdeauna, dar dacă noi ne îndoim de ceea ce declarăm, cum pot ceilalți să capete încredere în noi? Pentru orice lucruri pe care le susținem, trebuie să venim cu argumente solide, pentru a-l putea convinge pe  interlocutorul nostru.

 

  1. Sa facem complimente sincere.

Oamenii, prin natura lor, își doresc să primeasă laude și recunoștinte. Dacă oferim un compliment celui de lângă noi, îl facem să capete mai multă încredere în sine, dar și în noi. Însă, complimentele trebuie sa fie sincere pentru a impresiona cu adevărat.

 

  1. Sa mentinem contactul vizual.

Se spune ca ochii sunt fereastra sufletului unei persoane, astfel că dacă vrem să atragem cu adevărat o persoană și să-i menținem atenția trebuie să o privim în ochi pe durata unei conversații. Acest fapt ne aduce pe amândoi la același nivel. Totodată, creaza impresia de sinceritate, onestitate, și interlocutorul nostru va fi convins mai ușor de ceea ce spunem.

  1. Sa zambim.

Oamenii care zâmbesc în timpul unei conversații par mai de încredere, față de cei care nu o fac, iar cu un zâmbet avem mai multe șanse să influențăm persoana cu care purtăm o conversație.

 

Urmând aceste căi este imposibil să nu ne atragem interlocutorii și să îi menținem atenți în convingerile noastre. În plus, ei sunt tentați să ne urmeze sfaturile și să ne susțină ideiile.

Designed & Developed by ThemeXpert