+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

Jurnal de antreprenor part #8

Jurnal de antreprenor          part #8

 

Antreprenoriatul poate fi o cursă dură și lungă pentru mulți oameni. Unii au noroc și reușesc din prima, alții mai puțin.

#1. Sucesul poate veni si din idei simple!

Nu vă gândiți că este obligatoriu să dezvoltați o idee total nouă pe piață. Inovarea și creativitatea poate fi și în modificarea unui atribut / completarea unei caracteristici a unui produs deja existent pe piață!

#2. Actionati acum! Testati!

De prea multe ori ne gândim la o idee, ne imaginăm scenarii, ne facem planuri de acțiune diferite, analizăm fiecare aspect, încercăm să prevedem situații și riscuri….și ne convingem singuri să nu punem în practică o idee care poate fi genială!

Testați ideea, construiți un proiect pilot și lansați-l către un grup de clienți! Strângeți feedbackul și apoi decideți dacă veți acționa!

#3. Ganditi pe termen scurt si adaptati-va!

Faceți planuri, dar acționați pe termen scurt. Realitățile, piața, costurile se schimbă continuu și vă veți afla în situația în care planificarea dvs. nu permite o adaptare la noile condiții.

Nu refuzați oportunități și ocazii doar pentru că nu se află în planificare!

#4. Work smart, play hard!

Auzim mereu poveștile antreprenorilor extrem de harnici, care au muncit din greu. Sunt și antreprenori care lucrează 80 ore pe săptămână, iar atunci când vedem că unul nu lucrează tot timpul ni se pare neserios.

Da, antreprenoriatul este dificil și aveți de lucrat ore întregi, mai mult decât alții.

Dar puteți să vă concentrați eforturile și timpul pe lucruri care construiesc, nu pe acțiuni fără rezultate reale. Spre ex: decât să stați 2 ore/zi să înregristrați hârtii în contabilitate, mai bine angajați un contabil bun și dvs. faceți altceva mult mai util pentru afacere.

Timpul unui antreprenor trebuie investit în acțiuni care aduc bani (pe termen scurt în vânzări, pe termen lung în crearea unei baze de clienți fideli etc), nu în activități care consumă bani (rapoarte, demersuri pentru obținere autorizații,vizite la instituții).

#5. Sarbatoriti castigurile mici!

Să deschizi o afacere este greu, să crești una este la fel de greu, să faci una să funcționeze este și mai greu.  A face asta zi de zi este extrem de obositor. Uneori te vei simți neputincios, ca și cum nu ai câștiga sau ajunge nicăieri.

Mulți oameni celebrează câștigurile mari , dar cum rămâne cu victoriile mici?

În planul dumneavoastră pe termen scurt, identificați micile victorii pentru a sărbători. Evitați să faceți acest lucru doar atunci când ajungeți la mii de clienți, de exemplu. Bucurați-vă de primul client sau prima tranzacție.

Recunoașterea unor victorii mici vă poate stimula moralul și vă poate oferi o sursă de energie. Ele vă oferă motivația de a continua și de a depăși momentele de stres.

#6. Manage energy, not time.

De multe ori plecăm entuziasmați la drum și ne blocăm în activități mărunte, fără nici un impact asupra obiectivelor și viziunii noastre.

Ai în vedere că energia ta are limite și prin urmare alege să o investești în activități care sunt importante pentru dezvoltarea firmei. Nu-ți consuma timpul și energia inutil!

#7. Invata din greseli!

După fiecare acțiune, ia-ți puțin timp să analizezi puntele tari și punctele slabe, ce ai făcut bine și merită repetat și ce ai făcut greșit și trebuie schimbat. Nu trece prea repede peste un succes sau un eșec: învață din ele. Totodată, dacă poți, învață și din greșelile altora!

Experiența de antreprenor presupune să înveți permanent astfel încât să te apropii de succes!

#8. Inspiratia exista, dar trebuie sa te gaseasca lucrand.

Oricine poate să picteze o pată galbenă, dar puțini pot transforma o pată galbenă în soare.

Îndemânarea și experiența transformă creativitatea în rezultate. Nu este suficient să ai idei, fie ele geniale dacă nu treci la acțiune, dacă nu faci tot ce ține de tine pentru a implementa ideile pe care le ai.

Designed & Developed by ThemeXpert