+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

5 moduri de a construi un Startup care sa reziste

5 moduri de a construi un Startup care sa reziste

 

Nimic nu se compară cu satisfacția de a identifica o nouă soluție pentru o problemă sau nevoie care există pe piață! O asemenea idee inovativă, inteligentă, care nu a mai fost aplicată de altcineva, poate fi cheia succesului unei noi afaceri fără competitori.

Însă, bucuria acestui moment poate duce la decizii eronate și, implicit la eșec, dacă nu luați în considerare câteva aspecte esențiale într-o afacere.

Timming-ul este extrem de important!

 

Dacă aștepți prea mult, s-ar putea ca soluția pe care ai identificat-o, să fie aplicată de altcineva și pierzi un start extrem de valoros. Sau, din contra, piața încă să nu fie pregătită pentru ideea ta deoarece presupune costuri mari, rezultate incerte etc, și soluția să nu fie acceptată.

Totuși, prin inacțiune, prin amânarea deciziei de intrare pe piață, s-ar putea să pierzi mai mult decât dacă te lansezi atunci când ai identificat soluția.

În ziua de astăzi, suntem obișnuiti să reacționăm extrem de rapid, de multe ori fără a reflecta cu atenție înainte de a lua decizia, fără a planifica toate aspectele afacerii, din teamă că vom pierde timp prețios și altcineva ne va “fura ideea”.

Bineînțeles, obiectivul este progresul / profitul, dar acesta nu trebuie să fie în detrimentul construirii unei afaceri durabile. Acordați atenție deciziilor pe care le luați cu privire la produsul, echipa și operațiunile dumneavoastră, gândiți-vă la modul în care aceste decizii nu vă vor afecta numai mâine, dar poate și 5 ani de acum încolo.

Iată cinci modalități de a vă asigura că Startup-ul pe care îl construiți va avea o prezență de durată pe piață.

 

  1. Identificati momentul potrivit

Chiar dacă aveți o idee grozavă pentru o afacere, este posibil să nu fie momentul potrivit să o aduceți în atenția publicului, ceea ce poate fi dificil mai ales atunci când sunteți foarte dornici să începeți. Acordați atenție semnalelor: despre ce vorbesc potențialii cumpărători, cum funcționează alte firme din industrie și dacă există o nevoie clară pe piața vizată. Acest tip de cercetare vă va ajuta să stabiliți momentul cel mai strategic pentru a vă lansa și dezvolta afacerea – și pentru a evita o “moarte prematură”. Totodată, la calcularea timmingului, luați în considerare și perioada de construcție / promovare a produsului, de la stadiul de proiectare până la vânzare către client.

 

  1. Investiti doar în calitate

La început, poate fi tentant să alegeți furnizorii care vă oferă cele mai rapide și mai ieftine oferte. Dar această abordare, așa cum se spune, tinde să fie nechibzuită.  Investiția în materiale și servicii de calitate superioară ar conduce la un produs mult mai bun și la clienți mai mulțumiți pe termen lung.

 

  1. Fiti prudent în costuri

Când există resurse financiare, toți managerii sunt buni manageri. Însă adevărata valoare a unui manager se observă atunci când resursele financiare sunt reduse, când este necesar ca să obțineți maximul din fiecare leu cheltuit.

Pentru aceasta, rezistați tentației de a cheltui pe diverse obiecte/operațiuni / acțiuni / activități care nu întorc la firmă rezultate și alte venituri.

De exemplu: investiți în chiria unui spațiu foarte bine poziționat, frumos amenajat, echipamente moderne, doar dacă aveți certitudinea că datorită acestui fapt vor fi atrași mult mai mulți clienți decât dacă ați avea biroul / fabrica într-o locație mai puțin “luxoasă”. Altfel, aceștia sunt bani cheltuiți, nu investiți.

Angajați-vă un contabil cu care să aveți o relație lucrativă bazată pe încredere și dialog și solicitați periodic situații financiare privind costurile și veniturile, cât și previziunile pe termen scurt și lung.

  1. Construiti o echipa care sa va sprijine

Angajații trebuie să se simtă apreciați și să știe că slujba lor este în siguranță pentru a se motiva și a lucra din greu zi de zi. Asigurați-vă că membrii echipei știu exact ce se așteaptă de la ei – și ce pot aștepta ei de la dumneavoastră. Creați documente cu descrieri clare ale posturilor pentru a oferi echipei dumneavoastră un sentiment de siguranță (fișa postului).

Furnizați-le proceduri clare despre fiecare activitate / proces al firmei, nu vă bazați doar pe experiența pe care o au angajații dumneavoastră de la alte locuri de muncă, pentru că s-ar putea ca aceasta să nu corespundă cu modul de lucru pe care îl doriți.

Motivați angajații prin aprecieri, prin laude în public sau în privat dar, cel mai important, nu ezitați să transmiteți feedback angajaților care nu au rezultate (doar în privat).

Arătați angajaților că sunteți interesați de dezvoltarea lor , dar și de problemele lor personale. Acest lucru va contribui la creșterea loialității și a păstrării angajaților, ceea ce este esențial pentru longevitatea Startup-ului dumneavoastră.

 

  1. Pastrati in arhiva toate documentele

Chiar dacă pare uneori o birocrație și un efort nefolositor firmei, în timp, arhivarea corespunzătoare a ofertelor (fie în suport scriptic sau electronic), vă va ajuta să identificați rapid date despre clienți, date despre comenzi, parteneri, colaboratori. Dacă există această arhivă, inclusiv salariații dumneavoastră vor putea afla aceste informații și nu va fi necesar să le „povestiți” dumneavoastră dacă vreți să cunoască ceva.

Vezi si Timing-ul –cand este momentul sa te lansezi in afaceri

Designed & Developed by ThemeXpert