+00 40 334 101 191 secretariat@inov-expert.com

4 sfaturi pentru dezvoltarea unui Startup

4 sfaturi pentru dezvoltarea unui Startup

Poate fi un vis captivant si interesant să îți deschizi propria afacere. Dar, la fel ca mulți alții care și-au început propriile afaceri, curând devine evident ca succesul nu se obtine prea ușor. Pentru mulți care au decis să urmeze acest vis, poate fi descurajant să observe că rezultatele se lasă așteptate prea mult.

 

Deși nu există o rețetă universală a succesului unei noi afaceri, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta la început de drum:

 

       1. Network

 

Acesta ar trebui să fie unul dintre cele mai importante lucruri pentru oricine înainte de a începe o afacere.

 Network on-line

Construiți o rețea online cu influențe cheie în domeniul dumneavoastră. Poate fi  de ajutor să aveți oameni care să vă urmărească site-ul / rețelele de socializare, mai ales dacă aceștia au la rândul lor un grup de influențăîn care se poate propaga informația.Nu neglijați liderii din domeniu – urmăriți-le blogurile și site-urileși comentați postările acestora. Trimiteți-le postările prietenilor dumneavoastră. Colaborați cu ei și făceți-i să vă observe. Dar nu fiți insistenți în privința asta. Arătați-le că aveți grijă de ei și de munca lor și că ei trebuie să aibă grijă și ei de dumneavoastră. Și nu uitați să includeți în semnătură un link către site-ul dumneavoastră. Există instrumente online care vă pot ajuta să găsiți rețele și bloggeri influenți în industria dumneavoastră pe baza cuvintelor cheie ale produsului/serviciului dumneavoastră.

 Network face-to face

Participați la evenimente de business și socializați cu persoane care prezintă interes pentru afacerea dvs. Fie că este vorba de clienți, potențiali parteneri, potențiali colaboratori, potențiali angajați, autorități, instituții…, faptul că sunteți prezent la asemenea eveniimente de networking va avea multiple beneficii pentru firmă: veți fi cunoscut, veți afla ideii noi, veți putea să vă promovați direct către potențialii clienți.

Oamenii cumpără mai degrabă de la un cunoscut, decât de la un necunoscut.

 

    2. Start small – Quality not quantity

 

Nu încercați să abordațiun grup țintă foarte vast de clienți. Începeți să vizați mai întâi o nișă a consumatorilor. După un timp, dacă acest lucru merge bine, puteți să vă gândiți să vă extindeți nișa și să începeți să vindeți la cât mai mulți clienți. Uneori, mult nu înseamnă totdeauna și bine, și concentrându-vă pe o nișă mai mică ar putea rezultate mult mai bune ca timp și resurse, iar cât și în ceea ce privește adaptarea produsului / serviciului la cerințele clientului.

 

  3. Continut de calitate în promovare

 

Ori de câte ori publicați ceva pe – site, website, blog, social media – asigurați-vă că informația este viabilă și prezintă interes. Conținutul trebuie să fie legat de nișa pe care o abordați, să se refere strict la aceasta, chiar dacă tentația de a transmite o informație generalizată este extrem de mare.  Publicați în mod regulat conținut de calitate. Poate fi orice, dar cel puțin o parte din acesta ar trebui să fie legată de nișa din industria dumneavoastră, iar conținutul ar trebui să fie, de asemenea, relevant pentru potențialii clienți. Postați informații pe care clienții vor fi înclinați să le împărtășească cu familia și prietenii. De asemenea, asigurați-vă că postările dumneavoastră conțin cuvinte cheie pe care SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) le va prelua, astfel încât site-ul dumneavoastră să se situeze mai aproape în căutări.

Folosiți imagini și videoclipuri – acestea sunt noile tendințe în marketing deoarece atrag atenția clienților și îi ajută să se simtă ca și cum ar face afaceri cu tine.

 

Publicarea unui ghid “how to ” este o modalitate foarte bună de a începe. Oamenilor le plac ghidurile pentru a-i ajuta cu diverse lucruri.  Dacă puteți face ca acestea să poată fi descărcate e mult mai bine. Puteți, de asemenea, să adăugați opțiunea de a vă trimite adresa lor de e-mail. În acest fel, veți putea obține adresa lor de e-mail.

 

   4. Mass-mailing

 

Creați o listă de e-mail / abonați dacă nu aveți încă una. Acest lucru este la fel de simplu ca plasarea unui formular de înscriere pe site-ul dumneavoastră. Oferiți-le un stimulent pentru ca aceștia să se înscrie pentru a primi buletine informative sau e-mailuri. Concursuri, chestionare, premii ….sunt modalități foarte bune de a colecta abonați.

Însă nu începeți să strângeți abonați dacă nu aveți o periodicitate în informațiile / serviciile/ produsele pe care le veți oferi.  Odată ce aveți o listă de subscribers, este important  să păstrați legătura cu ei, să le propuneți oferte periodice etc. pentru a menține viu interesul pentru afacerea dumneavoastră.

 

Acestea sunt câteva dintre sfaturile cele mai importante pentru a vă ajuta să vă creați și să vă promovați  Startup-ul cât mai bine. Puneți-le pe acestea în aplicare și fiți perseverenți și ar trebui să vedeți rezultate excelente!

 

Mai multe la Programul complex și complet dedicat antreprenorilor la început de drum – #StartUpChoice

 

Designed & Developed by ThemeXpert